Seuraa Pfizer Oy

18.11. on Euroopan antibioottipäivä – nyt on aika tehdä lupaus

Uutinen   •   Marras 18, 2017 06:31 EET

Euroopan antibioottipäivän tavoitteena on edistää antibioottien tarkoituksenmukaista ja vastuullista käyttöä. Näin voidaan ehkäistä antibioottiresistenssiä ja säilyttää antibioottien teho mahdollisimman hyvänä.

Nyt onkin aika tutustua uuteen www.antibioottiresistenssi.fi -sivustoon. Sen tarkoituksena on jakaa tietoa antibioottiresistenssistä ja antibioottien oikeasta käytöstä. Sivustolla jokainen voi antaa lupauksen, että aikoo toimia antibioottiresistenssin taltuttamiseksi. Lupauksen voi tehdä, olipa sitten esimerkiksi pienten lasten vanhempi, lääkäri tai vaikka tuotantoeläinten kasvattaja. Sivuston ovat tehneet yhdessä Suomen Sairaalahygieniayhdistys, Suomen Infektiolääkärit ry, Kliiniset Mikrobiologit ry, Suomen yleislääkärit ry ja lääkeyhtiö Pfizer.

Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n mukaan antibioottiresistenssi muodostaa maailmanlaajuisen terveysuhan. Antibioottiresistenssi tarkoittaa antibioottien tehon heikentymistä, mikä on vaarantamassa länsimaisen terveydenhuollon perustan. Ja kun antibiootit alkavat menettää tehoaan, monien tavallisten sairauksien hoito vaikeutuu. Antibioottiresistenssiä voi torjua mm.

  • ehkäisemällä bakteerien leviämistä, esim. huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta
  • torjumalla infektioita ennalta, esim. pitämällä huolta rokottautumisesta
  • käyttämällä antibiootteja oikein ja vastuullisesti, esim. välttämällä turhia antibioottikuureja ja syömällä antibioottikuuri lääkärin ohjeen mukaan.

Lue lisää

Hyvä terveys on elintärkeää - niin yksilölle kuin yhteiskunnalle. Pfizerin tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kaikkialla maailmassa. Yhtenä maailman suurimmista lääkeyrityksistä Pfizerilla on ollut merkittävä rooli lääketieteen kehittämisessä. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Pfizer on mukana luomassa uusia, edistyksellisiä lääkehoitoja ja toimintatapoja muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on mahdollistaa paras lääkehoito sitä tarvitseville. Maailmassa on arvioitu olevan noin 30 000 eri sairautta. Niistä vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa. Kehitys on vasta alkanut. www.pfizer.fi