Seuraa Pfizer Oy

Olemme laskeneet terveysjalanjälkemme Suomessa

Uutinen   •   Helmi 11, 2019 08:34 EET

Pfizer on ensimmäisenä lääkeyrityksenä laskenut toimintansa vaikuttavuuden Suomessa. Olemme muuttaneet vuosittaisen liikevaihtomme terveyshyödyiksi eli laskeneet toimintamme terveysjalanjäljen.

Alla olevassa graafissa on Pfizerin lääkkeitä käyttäneiden henkilöiden lukumäärä. Lähes puoli miljoonaa eri-ikäistä suomalaista on vuonna 2017 saanut Kela-korvauksen Pfizerin lääkkeestä.

Yhteistyössä ESiOR Oy:n kanssa kehitetyn Terveyshyötylaskurin avulla voidaan esittää arvio sitä, kuinka paljon terveyteen liittyvää elämänlaatua Pfizerin lääkkeillä on potentiaalisesti Suomessa saatu aikaan yhden vuoden aikana (graafi alla). Tulos esitetään täyden elämänlaadun vuosina eli QALY:na (quality adjusted life-years). Se kuvaa elinvuotta, jonka aikana ei ole terveydellistä ongelmia ja elämänlaatu on paras mahdollinen.

Terveyshyödyn laskemisessa on hyödynnetty muun muassa rekisteritietoja Pfizerin lääkkeiden käytöstä Suomessa.

Pfizer on tarjonnut terveydenhuollon ammattilaisille tietoa lääkkeiden turvallisesta ja tehokkaasta käytöstä etäesittelyinä jo vuodesta 2015.Olemme laskeneet, että etäesittelyjen kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet esimerkiksi A4-kopioarkeilla mitaten miljoonan kopioarkin verran. Tutustu Pfizerin kattavaan Green Journey -ohjelmaan kansainvälisiltä sivuiltamme.

Laskelmat on laskettu kenttätyöntekijöiden ja etäesittelijöiden henkilömäärien perusteella. Kyseessä ei ole kumulatiivinen säästö, vaan laskelmissa on verrattu vuoden 2014 ja vuoden 2016 tilannetta. Päästöt on laskettu kenttätyöntekijöiden autojen keskimääräisen CO2-päästön ja ajokilometrien mukaan sekä laskettu, paljonko etäesittelyt ovat tuoneet säästöä ajokilometreissä. Laskelmissa on huomioitu myös autojen muuttuminen vähäpäästöisemmiksi vuosittain.