Seuraa Pfizer Oy

Pfizer Suomi ja Huoleti Oy aloittavat yhteistyön potilaan arjen tukemiseksi

Uutinen   •   Syys 07, 2018 08:01 EEST

Pfizer Suomi ja Huoleti Oy ovat sopineet kolmivuotisesta yhteistyöstä tulehduksellisiin suolistosairauksiin sairastuneiden arjen tukemiseksi Huoleti-potilassovelluksen avulla. Pfizer Suomen Inflammation & Immunology -liiketoimintayksikkö haluaa tukea potilaita, jotka elävät elämänmittaisten sairauksien kanssa. Huoletin palvelun tavoitteena on helpottaa potilaiden arkielämää ja sitä kautta elämänlaatua.

Uudenlaisten vertaistuen, arjen avun ja kohdennettujen palveluiden ratkaisujen tavoitteena on potilaan arkielämän helpottaminen, ja helpottumisen myötä mahdollistuva elämänlaadun ja hyvinvoinninkokemuksen kohentuminen. Siksi Huoleti Oy oli luonteva valinta Pfizer Suomen yhteistyökumppaniksi.

Pfizer tuo pitkäaikaisia tulehdustauteja sairastavien potilaiden hoitoon uusia innovatiivisia lääkehoitoja, joiden tavoitteena on lievittää merkittävästi potilaan kokemaa tautitaakkaa. Lääkehoidon ohella potilaat tarvitsevat kuitenkin monipuolista tukea.

”Pfizer Suomelle on tärkeää olla mukana mahdollistamassa toimivia tukipalveluja potilaille ja olemme hyvin innoissamme uudesta yhteistyöstä Huoletin kanssa, sillä Huoleti on kehittänyt innovatiivisen potilastukiratkaisun.
Huoleti-palvelun avulla potilas voi luoda hänelle kohdennetun vertaisverkoston sekä kerätä ystävistään ja vapaaehtoisistaan tukiverkoston auttamaan arjessa. Palvelu tarjoaa sen käyttäjille myös kohdennettua tietoa sairaudesta sekä arkea tukevia palveluja lähiympäristöstä.

Pfizer haluaa olla mukana mahdollistamassa helpompaa arkea potilaille ja yhteistyö Huoletin kanssa on yksi konkreettinen esimerkki tällaisesta toiminnasta”, toteaa Pekka Lehmus, Inflammation & Immunology -yksikön johtaja.

Huoleti täydentää sairauden varsinaista hoitoa saattamalla arjessaan tukea tarvitsevat ja tukijat yhteen 
 
Huoleti on suomalainen startup-yritys, jonka tiimi on kehittänyt sosiaalisia verkostoja hyödyntävän digitaalisen arkitarpeiden palvelukokonaisuuden täydentämään terveydenhuollon palveluita. 

”Vakavan sairauden myötä normaalin arjen sujuminen usein hankaloituu, eivätkä yhteiskunnan tukijärjestelmät aina kata varhaisen vaiheen arjen apua. Sujuva arki ja lähiympäristön tuki perheelle auttavat sairastunutta. Modernin yhteisöllisyyden luominen ja arjen avun tarjoamisen ja pyytämisen helpottaminen ovat tärkeitä”, kiteyttää Huoleti Oy:n toimitusjohtaja Carita Savin.

Käyttämällä Huoletin digitaalista alustaa ja sovellusta potilaat voivat luoda omia sosiaalisia verkostojaan, joka mahdollistaa heille tuen pyytämisen ja saamisen ystäviltään, perheeltään ja vapaaehtoisilta helposti ja nopeasti: Huoleti on tukiverkosto potilaan taskussa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pfizer Suomi

Pekka Lehmus

johtaja, Inflammation & Immunology, Pfizer, puh. (09) 430 040 (vaihde)


Kirsi Kalpala

asiantuntijalääkäri, Pfizer, puh. (09) 430 040 (vaihde)


Huoleti Oy
Carita Savin

toimitusjohtaja, Huoleti Oy, puh. 040 562 1700
 

Huoleti – Tukiverkosto taskussasi.

Huoleti on tamperelainen terveysteknologia-alan startup-yritys, jonka kehittämä palvelu tarjoaa vakavasti sairastuneille ja heidän läheisilleen helpon keinon arjessa selviytymiseen, avun tarjoamiseen ja vertaistuen löytämiseen. Huoleti on panostanut alusta asti tietoturvaan ja yksityisyydensuojaan, jotka ovat palvelussa ja kehittämisessä avainasemassa.

Palvelu tarjoaa myös kattavasti tietoa sairaudesta. Huoleti täydentää lääketieteellistä ja ammatillista hoitoa kohtauttamalla tukijoita ja tukea tarvitsevia. Huoletin palvelu on mobiilisti toimiva digitaalinen alusta, jonka avulla avun pyytäminen ja tarjoaminen käy helposti. Helppokäyttöisen palvelun avulla on mahdollista löytää vertaistukea ja saada apua arjen haasteisiin. https://huoleti.fi/

Pfizer

Hyvä terveys on elintärkeää - niin yksilölle kuin yhteiskunnalle. Pfizerin tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kaikkialla maailmassa. Yhtenä maailman suurimmista lääkeyrityksistä Pfizerilla on ollut merkittävä rooli lääketieteen kehittämisessä. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Pfizer on mukana luomassa uusia, edistyksellisiä lääkehoitoja ja toimintatapoja muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on mahdollistaa paras lääkehoito sitä tarvitseville. Maailmassa on arvioitu olevan noin 30 000 eri sairautta. Niistä vain noin kolmasosaan on saatavilla tehokasta hoitoa. Kehitys on vasta alkanut. www.pfizer.fi